Marcipan cookies med kæmpe chokostykker

Fyldte kartofler / Batata mehshie

Fyldte kartofler / Batata mehshie.

img_5292

Dette er en af mine ynglings arabiske retter. Jeg elsker at lave den til gæster og min ældste pige favoritiser også denne ret frem for mange andre. 
Retten ligger ikke tung, så man kan sagtens have en forret først. Jeg fik ikke de bedste billeder denne gang, i hvert fald ikke slutbilledet, da man ikke kan se de hakkede koriander, som gør retten så flot. 

Til 4 pers ca :
12 Mellemstore kartofler 
400gram. Hakket Oksekød
1. Løg
2 tsk. De 7 krydderier
( kan købes i alle udlandske grønthandler/multimarket )
1 tsk. Paprika 
1 tsk. Salt ( lidt peber )
1 DS. Hakket tomater
1 DS Tomatpure 
1 håndfuld koriander (frisk) 
2-3 fed hvidløg.

Start med at skrælle kartoflerne og læg dem i blød i koldt vand i ca 15 min. Herefter udhuler du alle kartoflerne og steger dem i olie indtil de er let gyldne. 

Kødfyld: ( I mens kartoflerne er i vand ) 
Hak løget fint og stege dem, tilføj kødet og krydderierne. Derefter lad det køle af.

img_5326

Fyld kartoflerne med kødfyldet og placere dem i bunden af en stor gryde (hvis der er kød tilbage kan det tilføjes retten). Jeg plejer at bruge en stavblender til, at mose de hakkettomater, tilsætter tomatpuréen og ca 1 l. Vand. Hæld tomatblandingen over kartoflerne og kog op. Herefter skal retten simre under låg i ca. 30 min ved middel varme. 
Steg hvidløg og koriander i en smule olie og hæld det i retten som afslutningen. 

Tilbehør eksempler :
Frisk salat gerne med chili 
Ris 
Hvidløgsbrød 

Forret eksempel :
Laks i oven 
Friture indmaden fra kartoflerne 
Noget frisk 

Bon appetit

img_5328

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marcipan cookies med kæmpe chokostykker